Túrkeve értékeit mutatta be a Hazahúzó – Eszti nénitől az acélharangokig

Megosztás

Ha ismeretlen ön előtt mindenképp, ha töviről hegyire otthon van, akkor végképp érdemes megnézni a Hazahúzó Túrkevéről szóló adását.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei város színe-javát felvonultató műsor bővelkedik érdekes információkban. Különleges helyi embereket kap kameravégre, testet-lelket inspiráló eseményekbe, közösségekbe és épületekbe enged betekintést.

A folyóparton Sallai R. Benedek polgármesterrel együtt beleszippanthatunk a Körös-Maros Nemzeti Park tiszta levegőjébe, megismerkedünk a hazai természetvédelem és a madárvilág sztárjával, a túzokkal, a kerecsensólyommal és megtudhatjuk, miért bagolynagyhatalom a Mezőtúri járásban található település.

A Böllérfesztiválon szinte érezzük az íncsiklandozó disznóságok, hurka, kolbász illatát, visszaidézhetjük az egykori disznóvágások romantikáját, közösségteremtő erejét. Megtudhatjuk, vajon miféle jószág a tüdőshurka, a májas pogácsa és a cseplesz.

A Finta Múzeum a világhíres Finta testvérek művészvilágába, inspiráló alkotásaikba enged betekintést, majd a református templomban kiderül, miért lóg három acélharang a toronyban. Végül megismerkedhetünk Eszti nénivel, aki megható elhivatottsággal vezet be minket a kunhímzések, UNESCO Szellemi Kulturális Örökség jegyzékén is helyt kapó titkaiba.

HAZAHÚZÓ – Túrkeve és böllérfesztivál

A hazai üdülési és szabadidős lehetőségek magazinja. Szerkesztő: Tóth Enikő. IRATKOZZON FEL CSATORNÁNKRA: https://goo.gl/uo2kim LÁTOGASSON EL OLDALUNKRA: http://www.atv.hu FACEBOOK: https://www.facebook.com/atv.hu INSTAGRAM: https://www.instagram.com/atv_magyarorszag #atv #atvmagyarorszag #hazahuzo

Szerző: Safranka János

Kapcsolódó cikkek